Lease vormen

Lease vormen

Financial lease is de lease vorm die wij het vaakst aanbieden, omdat die in de meeste gevallen het gunstigste is voor de klant. Daarnaast komt operational lease voor waar enkele klanten met veel plezier gebruik van maken voor hun afnemers. Andere bedrijven willen graag een “pay per use” afspraak maken. Alle varianten worden in dit artikel nader toegelicht.

Financial lease

Bij deze leasevorm financieren wij de volledige investering. Het bedrag verdelen we in maandelijkse bedragen over de lengte van het leasecontract. Vanaf het moment dat het leasecontract ondertekend is, is de apparatuur economische gezien jouw eigendom. Hierdoor kom je in aanmerking voor investeringsaftrek.

De voordelen van financial lease

Recht op investeringsaftrek

Bij financial lease ben je direct economisch eigenaar van de apparatuur. Je kunt daardoor gebruik maken van investeringsaftrek zoals KIA. Voor 2024 is deze aftrek maximaal € 19.535,-. Hier kun je meer lezen over de KIA.

Snel innoveren

Een leasevorm sluit je veel sneller af dan een lening bij een bank. Heb je al een offerte van een leverancier? Dan kunnen wij in twee dagen een leasecontract voor je opstellen.

Je bent economisch gezien eigenaar

Dit is een belangrijk voordeel. Aan het eind van het leasecontract kun je tegen betaling van een symbolisch bedrag volledig eigenaar worden en dus kostenvrij gebruik maken van de apparatuur.

Je houdt financiële ruimte

Met lease is er meer financiële ruimte voor andere verbeteringen. Het geld zit niet in dure apparatuur, maar blijft beschikbaar voor andere verbeteringen om te kunnen groeien.

Operational lease

Bij deze leasevorm schaffen wij de apparatuur aan. Je betaalt een maandelijks bedrag voor het gebruik. Aan het einde van het leasecontract ben je vrij om het contract te verlengen, te kopen of te kiezen voor een nieuw contract. Onderhoud, services, verzekering en soortgelijke kosten vallen meestal buiten dit contract.

De voordelen van operational lease

Minder kosten per maand

Omdat je geen eigenaar bent, betaal je per maand een lager bedrag. Je hoeft geen lening af te betalen, het leasecontract is te vergelijken met het huren van apparatuur.

Snel innoveren

Operational lease biedt je veel meer vrijheid om tijdens het leasecontract te beslissen voor nieuwe apparatuur met de laatste innovaties.

Betaal met verdiend geld

Het leasebedrag betaal je met uit de opbrengsten van de aanschaf. Geen investeringen, geen leningen. De medische apparatuur betaalt als het ware zichzelf.

Leaseperiode

Afhankelijk van de aanschaf is de leaseperiode 2 tot 5 jaar. Daarna de huurperiode heb je de keuze om de producten terug te geven aan de huurmaatschappij of over te nemen voor de van te voren overeengekomen koopoptieprijs.

De verschillen tussen financial en operational lease

Financial lease

Eigenaar

Wij financieren

Apparatuur op de balans

Wel investeringsaftrek

Leasebedrag = rente + aflossing

Eén eindoptie: je bent eigenaar

Operational lease

Geen eigenaar

Wij verhuren

Apparatuur niet op de balans

Geen investeringsaftrek

Leasebedrag = kosten

Verschillende eindopties

Per per use

Misschien denk je aan een heel ander business model, zoals betalen per gebruik. Dat is een totaal andere afspraak dan dat je betaalt voor de tijd dat apparatuur in de praktijk staat. Je betaalt per behandeling of gebruik en rekent af per maand of kwartaal. Samen spreken we af wat de prijs per gebruik is die je business het beste ondersteunt.

Heb je een specifieke vraag waar nog geen oplossing voor is? Wij bedenken ‘m graag. Neem contact met ons op, dan denken we graag met je mee over een passende oplossing.